Don & Branco
maaliskuu 2017

Unelmatyöpaikka

Jos voisit itse vapaasti valita, minkälainen olisi unelmatyöpaikkasi ja oma roolisi siellä?

Kuuluisiko toimiston sisustukseen ja omiin työsuhde-etuihisi limuautomaatti, miniramppi ja puumaja, äärettömästi Lego-palikoita ja Fat Boy -säkkituoleja, työsuhdejopo sekä pörröinen toimistokoira?

Samppanja-aamiaisia, hammashoito ja hieroja? Vai firman MasterCard, leasing-avoauto ja käyntikorttiin kultakirjaimin folioitu titteli?

hyva_tyopaikka

Yhtä oikeaa vastausta kysymykseen ei tietenkään ole, jokainen arvostaa ja kaipaa työsuhteeltaan hieman eri asioita. Kaikkia edellämainittuja kivoja ja hetkellistä lisäarvoa tuovia seikkoja tärkeämpää on kuitenkin, että yrityksen perusasiat ovat kunnossa, työpaikalle on mukava mennä ja että työnteko tuntuu mielekkäältä.

Henkilöstön viihtyvyydellä ja pysyvyydellä on myös liiketoiminnalliset perusteet; tutkimusten mukaan henkilöstötyytyväisyyden kasvaessa yhdellä prosentilla asiakastyytyväisyys kasvaa kaksi prosenttia.

Mikä sitten tekee työpaikan, jossa viihdytään ja voidaan hyvin ja joka houkuttelee motivoituneita osaajia?

Hyvä ilmapiiri

Rento työilmapiiri ja matalan hierarkian yrityskulttuuri – niin sanottu reilu meininki – on ulkoisia tekijöitä tärkeämpi hyvän työpaikan merkki. Hyvän ilmapiirin avaintekijöitä ovat avoimuus, reiluus ja kommunikaatio. Kaiken tuon perustana on tietenkin ihmiset, hyvät tyypit vetävät puoleensa hyviä tyyppejä.

Työn monipuolisuus ja haasteellisuus

Viihtyisä yhteisö ja hyvä meininki eivät kuitenkaan vielä riitä, mikäli oma tekeminen tuntuu merkityksettömältä puurtamiselta vailla selkeää päämäärää. Monotonisen liukuhihnatyön tai päiväni murmelina -arjen sijaan kaipaamme sopivassa suhteessa haasteita ja onnistumisia, vastuuta ja velvollisuuksia. Siistejä ja mielenkiintoisia projekteja joiden tuloksista voi olla ylpeä ja joiden aikatauluihin ja sisältöön voi itse vaikuttaa.

”Meillä on hyvät myyjät ja proikkarit, jotka kuuntelevat myös tekijöitä ja tuovat mielenkiintoisia projekteja.”

 

Joustavuus

Nykyaikana, varsinkaan luovalla asiantuntija-alalla, työnteko ei ole sidottu tiettyyn aikaan ja paikkaan. Yhteisö on toki tärkeä osa työelämää ja työkavereiden kanssa vietetään paljon aikaa työajan ulkopuolellakin, mutta hyvässä työpaikassa löytyy tarpeen tullen joustoa toimistolla tapahtuvan tiimityön ja esimerkiksi kotona tapahtuvan itsenäisen työskentelyn välillä. Hyvässä työpaikassa huomioidaan myös, että kaikki eivät välttämättä halua olla tekemisissä asiakkaiden kanssa tai osallistua palavereihin.

”Työt voi tehdä about missä ja milloin haluaa, pääasia että hommat tulee tehtyä ajallaan. Eikä asiakkaalle ole pakko mennä, ellei tietty itse halua.”

 

Riittävät resurssit

Luovalla alalla työnteko on enemmän aivotyötä kuin sorvin ääressä puuhailua. Työvälineet ovat silti merkittävä, jopa itsestäänselvä osa työtä, ja yleensä niiden olemassaolon huomaa vasta vikojen ilmetessä. Hyvässä työpaikassa perusasiat ovat kunnossa ja satunnaiseen nettikatkokseen tai kovalevyn hajoamiseen reagoidaan nopeasti ennen kuin lumipallo ehtii vyöryä liian suureksi.

Nopeasti muuttuvalla alalla myös työntekijöiden osaamista päivitetään jatkuvasti heidän omaa osaamistaan ja kiinnostustaan tukevaan suuntaan.

Luottamus

Kaiken perustana on tietenkin luottamus siihen, että sovitut projektit jatkuvat vielä ensi kuussakin ja palkka kilahtaa säännöllisesti tilille. Luova ala on nopeatempoista ja muutos nopeaa, mutta innovaatiovimmaisimmatkin propelihatut kaipaavat elämäänsä itsenäisyyttä ja varmuutta, ilman pelkoa työn loppumisesta tai pelkoa yrityskaupasta ja oman työn siirtymisestä isolle konsulttiyhtiölle.

”Ei todellakaan tarvitse pelätä, että johtoryhmä joku aamu ilmoittaisi että tää firma on nyt myyty jollekin pörssifirmalle ja duunipaikka on huomisesta lähtien jossain Kehä kolmosella.”

 

Vastaako näkemyksemme omaasi, vai puuttuiko listalta joku mielestäsi tärkeä seikka? Haluaisitko työskennellä työyhteisössä, jossa edellämainitut asiat on pyritty ottamaan huomioon ja auttaa meitä rakentamaan Don & Brancosta entistäkin paremman työpaikan?

Ota yhteyttä ja kerro meille minkälainen olisi oma unelmatyöpaikkasi, kenties pääsemme yhdessä luomaan sellaisen!

Jaa Artikkeli
Don & Branco