Toiminta­lähtöinen määrittely

Asiakkaidemme sivusto- ja palveluprojektit käynnistyvät usein toimintalähtöisellä määrittelyllä. Tässä työvaiheessa kiteytetään tarpeet liiketoiminnan tai muiden tavoitteiden kannalta: mitä julkaistavan tuotteen tulisi saada aikaan? Huolellisesti tehty määrittely varmistaa sen, ettei turhia ominaisuuksia toteuteta, eikä kokonaisuuden kannalta oleellisia yksityiskohtia jätetä huomiotta. Hyödyt näkyvätkin usein sekä aikataulussa että budjetissa.

Toimintalähtöisen määrittelyn työkaluina toimivat muun muassa sivu- ja toiminnallisuuskartat, rautalankamallit ja käyttäjäroolit. Määrittelyä tarkennetaan ja täsmennetään projektin edetessä ja se on tehokas työkalu myös jatkokehityksen tukena.

 

Tekninen määrittely

Toimivan teknisen määrittelyn tarkoituksena on tarjota tekniselle toteutukselle vahva perusta sekä varmistaa toteutuksen pitkä elinkaari. Teknisessä määrittelyssä valitaan parhaiten tarpeisiin vastaavat ohjelmistot ja niiden lisäosat. Määrittelyssä täsmennetään myös erilaisten toiminnallisuuksien tärkeysjärjestystä, jotta projektin ketterä läpivienti voidaan varmistaa.

 

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä Riku Virtaan tai täytä yhteydenottolomake.
 

Riku

 
Katso myös:
» Referenssit
» Analytiikka ja optimointi
» Media
» Ylläpito ja jatkokehitys
» Markkinoinnin johtaminen