Don & Brancon verkko­palveluiden prosessi

Don & Brancon verkko­palveluiden prosessi

Tässä artikkelissa syvennymme Don & Brancon verkkopalveluiden prosessiin. Käyttäjäystävälliset verkkopalvelut eivät synny sammiossa, vaan Helsingin Bulevardilla, jossa teknologia kohtaa luovuuden.

1. Toiminnallinen ja tekninen määrittely

Me tunnemme työkalumme, te tunnette yrityksenne toiminnan ja liiketoiminnalliset tavoitteet. Siksi aloitamme verkkopalvelun kehittämisen aina istumalla yhteisen pöydän ääreen. Tässä työvaiheessa kiteytämme yrityksen tarpeet liiketoiminnan tai muiden tavoitteiden kannalta: mitä julkaistavan sivuston tai sovelluksen tulisi saada aikaan loppukäyttäjässä?

Huolellisesti tehty toimintalähtöinen määrittely varmistaa, ettei turhia ominaisuuksia toteuteta eikä kokonaisuuden kannalta oleellisia yksityiskohtia jätetä huomiotta. Hyödyt näkyvät sekä kalenterissa että kukkarossa.

Teknisen määrittelyn vaiheessa valitsemme projektiin parhaiten istuvat ohjelmistot ja niiden lisäosat sekä täsmennämme erilaisten toiminnallisuuksien tärkeysjärjestyksen. Rakenne- ja sisältösuunnittelun avulla luomme sisältökartan, rautalankamallin ja sivukartan käyttöliittymästä sekä sisällöstä huomioiden hakukonenäkyvyyden ja sivuston asiakaspolut.

Aloitustyöpaja

Creative Brief
 • ydinviestit
 • kilpailuedut
 • yrityksen tarina
 • tuotteet
 • palvelut
 • tavoitteet
Palvelukuvaus
 • sivuston rakenne
Analytiikka/käyttöoikeudet
 • suositut sivut
 • uudelleenohjausten tarvekartoitus
 • avainsanat/-termit
UX-suunnittelu
 • asiakaspersoonat
 • asiakaspolut
 • viestihierarkia
 • saavutettavuus

Kehitystyöpaja

Wireframen läpikäynti
 • rakenne
 • kehoitteet
 • ohjaukset
 • tuotantotarpeet
Visuaaliset lähtökohdat
 • moodboard
 • referenssit
 • ideat
Sisältökartan läpikäynti
 • URL:t
 • avainsanat
 • otsikot
 • metatiedot
 • tuotantotarpeet
 • analytiikan raportti (SEO-elementit)

2. Sisältö- ja visuaalinen suunnittelu

Visuaalisen suunnittelun asiantuntijamme taivuttaa sivuston rautalangat käytännön toteutukseksi, joka herättää verkkopalvelun eloon. Tuotamme layoutin alusta alkaen oikeilla sisällöillä, jotta kaikki palapelin palat loksahtavat täydellisesti kohdilleen ja projektin aikataulu säilyy eheänä. Sivuston prototyyppi tarjoaa kurkistusikkunan ja kommentointimahdollisuuden tulevan sivustoon ulkoasuun ja sisältöihin.

Sisältökartta ja sisällöntuotanto

Sisältökartta
 • URL:t
 • titlet
 • H1/H2
 • avainsanat
 • metatiedot
Sisällöntuotanto
 • roolit ja vastuut
 • valo- / videokuvaus
 • tekstien lopullinen tuotanto tai editointi
 • tekstit wireframeen

Visuaalinen suunnittelu

UI-suunnittelu
 • mobiilinäkymät
 • desktop-näkymät
 • prototypointi
 • design system ja tyylikortti
Checklist
 • saavutettavuus
 • kuvamaailma
 • fonttilisenssit
 • favicon

3. Tekninen toteutus

Tekniset asiantuntijamme ja kyvykkäät devaajamme huomioivat toteutusvaiheessa kaikki modernin WordPress-sivuston tarpeet mobiiliskaalautuvuudesta digitaaliseen markkinointiin ja mainontaan sekä hakukoneoptimointiin. Teemme verkkopalvelutoteutukset pääasiassa WordPressillä sen ylivoimaisen käytettävyyden vuoksi. Valmiit ominaisuudet jaamme kehityspalvelimme testattavaksi ja asiakkaan hyväksyttäväksi.

Backend ja frontend

Backend
 • voidaan aloittaa ennen leiskojen rakentumista
 • toiminnallisuudet rakennetaan hyväksytyn rautalangan pohjalta
 • järjestelmäintegraatiot
 • sisällönsyöttövalmius
Frontend
 • sivuston ulkoasun koosto hyväksyttyjen leiskojen pohjalta
 • tyylit nähtävillä Figma/XD-linkistä

Sisällönsyöttö ja markkinointi

Sisällönsyöttö
 • joko D&B:n tai asiakkaan toimesta (sopimuksen mukaan)
Markkinointi
 • analytiikka, Yoast SEO
 • Tagmanager, Search Console
 • Google My Business
 • somekanavien ja mainostilien linkitys ja seuranta
 • uudelleenmarkkinoinnin työkalut
 • social preview -kuva

4. Ylläpitopalvelut

Uskomme verkkopalveluiden ylläpidossa ennaltaehkäisyn voimaan: jos riskitekijät havaitaan ja huomioidaan ajoissa, niistä ei aiheudu ongelmia. Tämän vuoksi seuraamme meillä ylläpidossa olevia verkkototeutuksiamme ja reagoimme joutuin ongelmatilanteisiin. Näin varmistamme kadehdittavan käyttökokemuksen niin yhteistyökumppaneillemme kuin heidän asiakkailleen.

Ylläpitämiemme sivustojen ja palveluiden toimivuudesta vastaavat korkean käytettävyyden palvelinympäristöt Suomessa ja maailmalla. Kaikki käyttämämme palvelinjärjestelmät on suunniteltu oman tiimimme toimesta, aina asiakkaidemme tarpeiden mukaisiksi.

Tietoa tarjoamistamme verkkotunnuksista löydät ICANN:n verkkosivuilta täältä.

Testaus ja julkaisu

Testaus
 • käytettävyys
 • kaikki toiminnallisuudet
 • eri selaimet ja laitteet
 • sähköpostit
 • robotx-txt-täppä
 • linkit
 • OG-tägit
 • käyttäjäroolit/oikeudet
Julkaisu
 • minne sivusto julkaistaan
 • domainit + ohjaukset
 • SSL-asennus
 • lomakkeiden testaus

Ylläpito

 • jatkuva monitorointi
 • pikainen reagointi
 • nopea toimivuus suurillakin käyttäjämäärillä
 • päivittäinen varmuuskopiointi
 • julkaisujärjestelmän ja taustapalvelimen päivitykset
 • ylläpito ja palvelin samasta paikasta helpottaa asiointia

5. Jatkokehitys

Asiakkaamme eivät tyydy keskinkertaisuuteen ja siksi emme mekään. Jokaisessa sivustossa ja palvelussa on aina parannettavaa, eikä ylivertaista lopputulosta saavuteta ilman aktiivista kehitystyötä. Kun kehittäminen nähdään jatkuvana prosessina projektin sijaan, muuttuu myös siihen suhtautuminen motivoivaksi ja mukaansatempaavaksi.

Kiitettävä käyttökokemus on saumattoman yhteistyön tulos

Kun verkkopalvelu on alusta asti suunniteltu loppuasiakkaan tarpeet edellä, tulee kiitettävä käyttökokemus sen siivellä. Ohjelmistokehittäjämme työskentelevät läheisessä yhteistyössä visuaalisten suunnittelijoiden ja sisällöntuotannon kanssa, mikä takaa projektin sujuvuuden, mutta ennen kaikkea yhtenäisen lopputuloksen.

Lisätietoja aiheesta voit kysellä:

Jere Hirvonen

Lisää samankaltaista luettavaa