
Narratiivinen metodiikka
Tekoälyn mahdollisuuksien tutkiminen ja tunnistaminen tulevaisuuden liiketoiminnassa.
Jokaiselle yritykselle on muodostumassa tällä hetkellä uusi tarina. Se jossa se viestii työyhteisöllensä, asiakkaillensa ja kumppaneillensa, mitä yhtiönä olette, mitä te teette ja miksi te sitä teette – miksi ja miten yrityksenne menestyy alkavalla AI-aikakaudella. Kiteytettynä, mitä varten yhtiö on huomenna olemassa ja kenelle.
Business TENT?
Maailma ei palaa entiseen. Myös yrityksesi on muututtava. Tekoälyn aikakaudella yritys joko muuttuu tai sen merkitys vähenee. AI pitää siitä huolen. Nyt tapahtuva valtava muutos pitää osata hahmottaa, ja se pitää osata viestiä: niin sisäisesti kuin ulkoisesti.
Oli paikkana tai tilanteena sitten sosiaali- ja terveydenhuollosta, Hollywood, tuotantolaitos tai yritysken myyntiosasto, tarinoita on vain yhdenlaisia. Tarina on aina kuvaus muutoksesta. Tarina kuvaa ymmärrettävästi mitä muuttuu, miksi ja miten. Vasta ymmärrettyäsi tarinan kaaren voit tarkastella, onko se ylipäänsä toteutettavissa.
Tavallaan kyseessä on käänteinen yhtiön sisäinen hissipuhe: kerrotaan itselle tarina ja arvioidaan kriittisesti, onko se toteutuskelpoinen.
Kun ymmärrämme tarinamme, ymmärrämme kykeneekö organisaatio tekemään tulevan AI:n myötä paremmin. Samalla ymmärrämme mitä vallitseva organisaatio ei kykene tekemään. Miten resursoida yhtiö siirryttäessä tulevaan, AI:n siivittämään toimintaympäristöön?
Tekoälyä hyödynnetään jo monin tavoin julkishallinnossa, mutta onnistuneet esimerkit ovat harvassa. Ruotsin Työvoimavirasto aloitti kuitenkin jo 2020 hankkeen, jossa tekoäly käsittelee työttömyyskorvaushakemuksia yhdessä ihmisten kanssa.
Automaatio hoitaa 80 % tapauksista, vapauttaen ihmiset keskittymään vaativiin erityistapauksiin. Tämä on nopeuttanut käsittelyä ja parantanut tasa-arvoa. Tekoälyn avulla virasto voi paremmin toteuttaa ydintehtäväänsä: auttaa ihmisiä palaamaan työelämään ja ehkäistä syrjäytymistä.
Onko sinun organisaatiollasi yhtä selkeä tarina ja tavoite?
Arvolupaus
Narratiivisen johtamisen työpaja on testattu menetelmä liiketoiminnan uudistamisen arvolupauksen muotoilemiseksi
ja arvon viestimiseksi.
Menetelmä synnyttää sujuvan ja käytännön liiketoiminnan tasolle ulottuvan tarinan, joka ei perustu tarinankertojan arvauksiin, vaan systemaattiseen metodiin.
Opit kertomaan tarinasi yleisön tarpeesta käsin ja viestimään arvoa oikealle yleisölle oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Varmistamme, että tarinasi on totta ja toimeenpantavissa – ja vedenpitävä myös jatkuvasti kehittyvän tekoälyn sääntelyn näkökulmasta.
Viisi näkökulmaa
Business TENT | DLA Piper Finland, Sofigate, Joonas Konstig ja Don & Branco auttavat yrityksiä kertomaan uuden tarinansa. Narratiivisen johtamisen työpaja muodostaa uniikin monialaisen kokonaisuuden.
Björn Hammarin vuosikymmenien kokemus liikkeenjohdon ja muutosjohtamisen konsulttina, Joonas Konstigin tarinankerronnan ymmärrys, Lassi Kurkijärven ymmärrys tekoälyn kehityksestä, Euroopan johtavan tekoälyn sääntelyn asiantuntijan Markus Oksasen ajankohtainen näkemys ja Henrik Kailan johtava osaaminen ihmislähtöisessä palvelu-, tuote- ja käyttöliittymäsuunnittelussa varmistaa tuloksellisen työpajan.
TENTin asiantuntijat

Henrik Kaila
Don & Brancon toimitusjohtaja. Erikoistunut käyttäjä- ja asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen, strategiatyöhön ja johdon muutosajattelun kehittämiseen.

Björn Hammar
Kokenut yrityskulttuurin-, data- ja asiakaslähtöisyyden sekä liiketoimintamallien ja strategioiden muotoilija Value Proposition Canvas -metodilla.

Joonas Konstig
Kirjailija ja tarinankerronnan kouluttaja, jonka opeista hyötyvät niin uutta luovuutta etsivät kirjoittajat kuin yritysten viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisetkin.

Lassi Kurkijärvi
Sofigate keskittyy luomaan kestävää muutosta bisnesteknologian avulla, asettaen ihmiset keskiöön.

Markus Oksanen
Euroopan johtava tekoälyn regulaation ja immateriaalioikeuksien asiantuntija, DLA Piper -yhtiön head of IPT.

Lataa tarkempi kurssikuvaus
Pääset tutustumaan kurssin tarkempaan sisältöön ja aikataulutukseen.
Lisää sähköpostisi allaolevaan kenttään, jonka jälkeen pääset lataamaan tiedoston.
Ota yhteyttä
